Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dámský smoking, který proslavila Marlene Dietrich a v šedesátých letech z něj udělal masovou záležitost Yves Saint Laurent, se v současnosti vrací do kurzu. O tom jsme se ostatně mohli přesvědčit, když na udílení cen Grammy dorazila popová královna Madonna (65) spolu se synem Davidem Bandou ve smokingu a o měsíc později to zopakovala Brangelina na udílení cen BAFTA.

Ale i my v tomto smyslu držíme s Hollywoodem krok. Na České lvy si vzaly na sebe pánský kostým Lenka Termerová, Jana Šulcová (†76) či Lenka Vacvalová. Měsíc nato se na vyhlášení nejlepšího Fotbalisty roku za chlapečka převlékla Klára Medková (40), u které se dá hovořit o nejpovedenější variantě dámského smokingu.

Také Dagmar Havlová (71) si všimla tohoto trendu a cenu za nejlepší herečku a ocenění absolutního vítěze na TýTý přebírala v kalhotovém kostýmu. Na rozdíl od svých předchůdkyň se paní Dagmar vzdala maskulinity a prosadila si ženskost, která se projevovala jednak ve volbě barevně výrazného materiálu obleku, dále pak v podobě komplikovaného vyčesaného drdolu a také výrazných zlatých šperků zdobených malovaným smaltem Frey Wille.

Domníváme se, že bývalé první dámě by mnohem víc seděla androgynní klasika v podobě tradičního černého smokingu, a prospěly by jí vlasy sčesané dozadu či do copu a také absence šperků. V módě je to totiž vždy o tom buď, anebo.

Reklama

Další články

Načítám