Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, a nevyhýbá se ani těm známým a krásným. O tom nás ubezpečila i Vicemiss ČR Veronika Procházková, když jsme ji potkali na zahájení stavby domova pro lidi s Alzheimerovou nemocí a dalšími chorobami stáří nedaleko Olomouce.

"Když jsem byla na tuto událost pozvána, neváhala jsem. Seniorům se věnuje v médiích málo pozornosti, a navíc jsem shodou okolností při zjišťování informací o celém projektu zjistila, že se jedná o sérii domovů, kde pobývala, i když krátkou dobu, moje babička, která zemřela ve třiaosmdesáti letech. Jen chci podotknout, že babička nebyla v domově kvůli Alzheimerově chorobě, ale kvůli pečovatelským službám," vyprávěla.

"Získalo to pro mne o to osobnější ráz. Nechci k tomu nic moc říkat, jsou to teprve dva roky od jejího odchodu, a je to pro mě stále citlivé téma. Vím, jak je takové období obzvlášť psychicky náročné pro celou rodinu, když pečuje o své prarodiče. Předběžně jsem domluvená, že navštívím podobný domov i v pražských Vysočanech a zúčastním se sezení se seniory, těším se moc, i když vím, že mi to přivolá plno vzpomínek," uzavřela Veronika.

Reklama

Další články

Načítám