Hlavní obsah
Článek

Urostlý fešák na fotografii se stal hvězdou hned na samém počátku let šedesátých a další tři desítky let si díky rolím svých romantických hrdinů získal bezpočet dívčích a dámských srdéček, které tloukly jen pro něj. On sám však se svými věrnými fanynkami nelaškoval, vyhledával raději společnost mužů a svou pravou orientaci tajil úspěšně téměř padesát let. Víte, o koho jde?

U nás Richarda Chamberlaina „udělala“ role nešťastně zamilovaného ztepilého kněze v televizní sérii Ptáci v trní (1983). Za oceánem však kariéru odstartoval mnohem dříve v úspěšném seriálu Dr. Kildare (1961), za roli v něm dostal první ze svých tří Zlatých glóbů. Naši diváci si jej můžou pamatovat také z filmu Tři mušketýři (1973) nebo seriálu Šogun (1980). Skutečně masová popularita po celém světě přišla s Ptáky v trní, které dodnes úspěšně reprízují všechny naše televizní stanice.

Na konci osmdesátých let se začalo v médiích poprvé spekulovat o hercově odlišné sexuální orientaci. Sám Chamberlain se k tomu nevyjadřoval a přiznal se až ve své autobiografii v roce 2003. „Nikomu jsem svoji homosexualitu nevyvracel, ale přiznávám, že jsem v mnoha rozhovorech, ve kterých přišla na moji sexuální orientaci řeč, minimálně mlžil odpověď," přiznal po letech Richard. V letech 1976 -2010 žil Richard se svým manažerem a producentem Martinem Rabbetem. Dlouhá léta bydleli na Havaji, odkud se před čtyřmi lety Richard kvůli práci odstěhoval. Minulý týden někdejší idol dam a dívek oslavil ve zdraví osmdesátiny.

Reklama

Další články

Načítám