Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

U části publika vzbudilo rozpaky, když se na jevišti pražského Divadla Hybernia objevil v titulní roli muzikálu Zorro jemně vypadající mladý muž. Čekali spíše charizmatický uhrančivý typ, jakým byl ve filmovém zpracování této legendy Antonio Banderas (63).

Když ale začal Marek Holý zpívat a hrát, na to, že by měl podle jejich představ vypadat jinak, všichni zapomněli. Kolegu si vychvalovala i Monika Absolonová (47), spokojený byl i režisér Petr Gazdík. A ukázalo se, že jeho výkon nadchl i přísnou komisi, která rozdělovala divadelní ceny Thálie. Marek získal trofej v podobě vázy jako nejlepší muzikálový zpěvák.

"Oddechl jsem si, protože když jsem odcházel do Národního divadla, můj osmiletý syn mi řekl, ať se bez ceny nevracím. Takže bych asi musel přespat někde na lavičce v parku," žertoval Marek, ale hned zase přešel do vážného tónu: "Tu cenu si zaslouží všichni tvůrci a kolegové, chtěl bych jim tímto poděkovat," uvedl.

Marek není jen muzikálový herec, věnuje se i činohře. Je v angažmá v pražském Divadle na Vinohradech. "V jakých nových představeních tam budu hrát, ale ještě nevím. My herci neznáme dramaturgický plán, v čem kdo bude hrát. A pokud jde o muzikál, snad se něco rýsuje na příští sezónu," prozradil.

Reklama

Další články

Načítám