Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbená kapela Nightwork má za sebou své poslední koncertní vystoupení. Dyk a spol. zahráli fanouškům v jednom alpském horském středisku.

Kdo by čekal opulentní akci v „Kellnerovském“ stylu, byl by překvapen, rozloučení s fanoušky se uskutečnilo v rámci originálního projektu rádia Frekvence 1, kterého se mohl zúčastnit kdokoliv.

„Dneska nás tady vidíte na úplně posledním koncertu, na kterém nás vidět můžete,“ hlaholil do hučky a teplé bundy zakuklený Vojta Dyk na pódiu, které vyrostlo u legendární sjezdovky, kde trénují i Janica Kosteličová nebo Hermann Maier.

„Příště leda jako revival kapely Vojty Dyka,“ dodal zpěvák, ale nezdálo se, že by to kohokoliv z kapely zvlášť rozlítostnilo. Během koncertu se Vojta dokonce odboural tak, že písničku na chvíli přerušil záchvat smíchu celé skupiny. Dá se tedy očekávat, že jejich rozpad nejspíš nebude finální.

Vystoupení Nightwork se stalo pomyslnou třešinkou na dortu ve čtyřdenním projektu rádia, kdy se známé alpské středisko proměnilo v českou provincii se vším všudy. Češtinu bylo možné slyšet na sjezdovce, v půjčovně lyží, při komunikaci s instruktory, ale především během vystoupení oblíbených českých interpretů, které zde s velkým potěšením zastupovali Marek Ztracený, Chinaski a Nightwork.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám