Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Během soudního jednání, kde bylo projednáváno napadení Dariny Nové Josefem Rychtářem (65) a zároveň také jeho neoprávněné vniknutí do domu Zdeňka Macury, rozhodně nebyla nouze o vyhrocené momenty.

Dění v soudní síni by si nic nezadalo s vesnickou zábavou v Kocourkově. Televizní štáby a skupiny novinářů pobíhaly z jedné strany čekací místnosti na druhou a ještě rychleji prostorem přeletovaly sprosté urážky mezi Josefem Rychtářem a Zdeňkem Macurou podporované jejich spřátelenými svědky.

K asi nejdramatičtějšímu momentu ale došlo ve chvíli, kdy byl soudkyní Danou Haňkovou vyslýchán Josef Rychtář mladší, tedy starší syn současného manžela Ivety Bartošové (†48). Rychtář junior se netají tím, že je v otázce sporu svých rodičů na straně své matky. Právě Rychtář Junior byl první, kdo pomohl své zraněné matce, která měla být zbita právě Josefem Rychtářem.

„Tekla jí krev z úst, z nosu, byla potřísněná na rukou. Stěžovala si na bolest hlavy a bylo jí na zvracení," vzpomínal na zbědovaný stav své maminky syn Josef. „Pořád je na tom psychicky špatně. Bojí se zůstávat sama doma, má problémy se spánkem, ztratila sebedůvěru. Máma má od té doby problémy a léčí se na psychiatrii," popisoval aktuální stav své matky Dariny Josef Rychtář ml.

Soudkyni zajímalo, jaký je jeho aktuální vztah s otcem. „Můj táta bude vždycky můj táta, i kdyby někoho zabil," prohlásil. Tato věta obžalovaného Rychtáře naprosto zdrtila a v slzách opustil soudní síň nedbaje námitek soudkyně. Po několika minutách se manžel Bartošové opět vrátil do soudní síně a jednání pokračovalo dalšími výslechy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám