Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V jeho věku sice už většina mužů myslí na úplně jiné věci, ale fotograf Jan Saudek (79) má hlavu plnou jednak své výstavy, druhak stále ještě čerstvých vzpomínek na nedávnou šokující svatbu s přítelkyní Pavlou Hodkovou. A odhalil nám i ty pravé důvody pro to, že ji konečně pojal za ženu.

Jedním z nich je samozřejmě i to, že už s ní žije léta a tudíž se takový krok sluší. Navíc se ale bojí, aby po jeho případném skonu na jeho dílo neměl nárok nikdo jiný. Třeba jeho syn Samuel, s nímž je ve válce. „I to je důvod, ale ne jediný. Podepsáním manželské smlouvy na ni přecházejí veškerá práva. Vím, že si to zaslouží. Několikrát za mě také zaplatila alimenty, které platím jiné dámě. A to považuju za vrchol tolerance. I nějaké jiné dloužky,“ řekl Super.cz na své nově otevřené výstavě v galerii pražské Malostranské besedy.

A jak prožíval samotný obřad? „Bylo to neobyčejně důstojné. Oddával nás náš velvyslanec v Číně. Bylo to velice krásné, protože až na mě byli všichni vysokoškolsky vzdělaní a věděli, jak se chovat. Nedošlo tak k žádným trapným okamžikům. To se málokdy vidí. Třeba se děje to, že manželé se nedrží za ruce. On něco řeší ohledně hudby a žena tam kolikrát stojí sama jako pták na posvícení,“ řekl nám Jan Saudek, který ani v pokročilém věku nepřestává ve velkém pít alkohol a dál si užívat přízně žen.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám