Hlavní obsah
Článek

Návrhářka Vivienne Westwood omezila práci v módě, aby se mohla více věnovat tématům souvisejícím s ochranou přírody a s ekologií. Dvaasedmdesátiletá punkerka a královna britské módy teď navíc prohlásila, že se nesprchuje denně. Šetří tím vodu, kterou se na Západě příliš plýtvá.

Vivienne, nositelka čestného šlechtického titulu dáma, se jako vegetariánka připojila k organizaci PETA. Maso prý přestala jíst právě proto, že masný průmysl plýtvá vodou.

„Normálně doma nejsem zvyklá se sprchovat denně. Prostě si jen umyju své intimní partie a vyběhnu ráno z domu a velmi často se koupu ve vaně po Andreasovi (manželovi). Je mi líto, ale cokoli uděláme, pomůže. Musíme někde začít. Znám organizaci PETA, protože jsem velkou kamarádkou s Pamelou Anderson a Chrissie Hynde a ony mě představily. Kvůli tomu jsem přijala pozvání a chci udělat něco, abych zastavila krutost páchanou na zvířatech," nechala se slyšet.

„Konzumace masa je jednou z environmentálně nejhorších věcí, kterou můžeme udělat. Jsem člověk, který má dost peněz, aby si mohl dělat, co se mu chce. A já chci nejíst maso. Nemusíme jíst zvířata, je nás mnoho, co nejíme maso, konzumace zvířat ničí přírodu na celém světě. Věřím, že jsme ohrožený druh a musíme myslet na to, co děláme planetě. Konzumací masa se zcela jistě zabíjíme,“ svěřila Vivienne v dlouhém klipu, který natočila pro organizaci PETA.

Na produkci jedné tuny hovězího je podle evropských vědců spotřebováno osmnáct miliónů litrů vody. Tuna zeleniny žádá jen 380 tisíc litrů vody.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám