Hlavní obsah
Článek

Herečka Jana Plodková (42) a optik Filip Žilka tvoří netradiční pár ve všech směrech. Dokonce i jejich zasnoubení proběhlo tak zvláštně, že je otázkou, jestli se to vůbec dá nazvat zasnoubením. Tradiční představa žádosti o ruku u romantické večeře při svíčkách u tohoto páru neproběhla.

„V žádném případě nic takového nepřišlo a nikdy tohle nebudeme jeden od druhého očekávat,“ prozradila nám s úsměvem Jana. Dvojice se zasnoubila a zároveň si řekla své ano během putování po Africe. Nejednalo se ale o oficiální akt, nejsou tradicionalisté. „Svatbu nevnímáme jako nutnou potřebu. My jsme si své ano řekli, a nemusíme na to mít papír,“ řekla nám Jana a jedním dechem dodala: „Můj přítel říká, že to, co je v srdci, je oficiální.“

Od svého zasnoubení v Africe nosí Plodková na levém prsteníčku prstýnek z černobílého neurčitého materiálu. Vůbec ji prý nemrzí, že šperk není z ryzího zlata ozdobený blyštivým diamantem. „Já bych ho určitě hned ztratila,“ směje se.

S Janou Plodkovou jsme se potkali na otevření výstavy orchidejí v pražském skleníku Fata Morgana, kde se společně s výtvarníkem Bořkem Šípkem a zpěvačkou Martou Jandovou zhostili rolí kmotrů. V současnosti herečka právě dotáčí seriál Neviditelní. „Jedná se o seriál ze světa vodníků, dalo by se to připodobnit k filmu Jak utopit doktora Mráčka. Je natočený se skvělou nadsázkou,“ těší se Jana na seriál, ve kterém si kromě ní zahrají například Jiří Bartoška, Ivana Chýlková nebo Jiří Langmajer.

Reklama

Další články

Načítám