Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když ho pozvali na kostýmovou zkoušku do divadla GoJa Music Hall, zpěvák Bohuš Matuš (50) se těšil, že si vyzkouší frak a paruky, ale netušil, že dojde k něčemu mnohem radikálnějšímu. V roli milovníka Raoula, kterou získal v legendárním muzikálu Fantom opery, má vypadat jako mladý floutek, a tak chtěl producent František Janeček vidět, jak by vypadal bez vousů.

"Tak teď si připadám jako v šestnácti," svěřil Bohuš na konci procesu, když měl hladkou tvářičku jako nemluvňátko a k tomu dlouhou tmavou paruku. "Tehdy jsem i dlouhé vlasy nosil, jen jsem je měl kudrnaté. Pak ale postupně odešly. A bez vousů jsem hrál jen jednou v muzikálu Producenti," vysvětlil.

Proces odstraňování jeho mužné chlouby nebyl jednoduchý. Maskérka Jarmilka se sama oholit Bohuše bála, a tak nastoupil sám producent. "Já se holím každý den, zkušenosti mám," troufal si František Janeček (79). Když mělo ale dojít i na knírek, v němž Bohuš připomínal zesnulého lídra kapely Queen Freddieho Mercuryho, vzdal to. "To ať si raději udělá sám, nebo by tady tekla krev. A Draculu nehrajeme," smál se.

Bohuš Matuš původně přišel na konkurz na titulní roli. "Ale bylo mi řečeno, že jsem tenor a ty party jsou na mne moc hluboko, ať zkusím ještě Raoula. Kupodivu jsem si vzpomněl i na text, i když byl trochu odlišný. Kdysi jsem totiž v divadle v Košicích právě na píseň Raoula zaskakoval za Karla Gotta (†80)," vzpomínal Bohuš na castingu.

Jako Raoul ostatně dopadne lépe než jeho sok v lásce Fantom opery. "Nakonec budeme s hlavní hrdinkou Christine žít šťastně až do smrti," pochlubil se zpěvák, který je šťastný i v soukromí a stále žije se svojí o téměř dvacet let mladší přítelkyní Nikolou, pár se nedávno přestěhoval z pronájmu do Nikolina bytu.

Kostým Raoula oblékne Bohuš Matuš poprvé před diváky na premiéře 13. září, vstupenky jsou ale v prodeji již nyní. „Do té doby si ale vousy zase nechám narůst a uvidí se, jak budu nakonec jako Raoul vypadat,“ uzavřel zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám