Hlavní obsah
Článek

Herečka a moderátorka Romana Goščíková (31) má záviděníhodný genofond. Díky štíhlé postavě, a hlavně dívčímu obličeji s něžnými rysy by málokdo trefil, kolik téhle brunetce je let. Už před nějakou dobou přitom překročila třicítku.

Romanu mohli diváci vidět v seriálech Ulice, Ordinace v růžové zahradě, ale především Ošklivka Katka. Vystudovala herectví na Janáčkově konzervatoři, a posléze té pražské, a k tomu divadelní vědu na Karlově univerzitě.

Co se její praxe týče, působila v Černém divadle Jiřího Srnce, poté v Ta Fantastice a nyní v Divadle Různých Jmen, kam nastoupila jako herečka, teď už mu řediteluje.

K jejím zálibám patří zpěv, četba, sport a cestování – s Černým divadlem například projela Jižní Ameriku.

I kvůli tomu, že se podívala do mnoha míst, jí není lhostejné, co se ve světě děje. Coby ředitelka Divadla Různých Jmen se proto rozhodla, že podpoří potřebné na Ukrajině. „Naše divadlo není lhostejné k tomu, co se děje na Ukrajině, takže na pomoc pošleme výtěžek představení Hácha†1939. Ten bude zaslán na konto veřejné sbírky Pomoc Ukrajině organizace Člověk v tísni,“ řekla Romana, která se v roli moderátorky nově objevuje také ve známém loterijním pořadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám