Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hošík na fotce patří k našim populárním hercům a dabérům. Na televizních obrazovkách jsme ho ale měli možnost vidět i jako vtipného moderátora. Je znám jako velký workoholik a snad právě proto prodělal infarkt přímo na seriálovém place. Už víte?

Petr Rychlý (58) se narodil 9. srpna 1965 v Praze, ale vyrůstal v Nejdku u Karlových Varů. Už od malička působil v několika amatérských divadelních souborech. Po maturitě na střední ekonomické škole nastoupil do divadla v Mostě. Později získal angažmá v Divadle na Vinohradech. Jeho jméno je ale spjato zejména s Divadlem Na Fidlovačce, které spoluzakládal a ztvárnil v něm celou řadu zajímavých rolí.

Do širšího povědomí diváků se dostal díky postavě Čestmíra Mázla v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Oblíbený je také jako moderátor. Na Nově se zhostil moderátorské taktovky zábavných pořadů Ptákoviny, Natočto! a Rychlý prachy. Divákům je dobře známý i jeho hlas, který coby dabér propůjčil Joeymu Tribbianimu z kultovního seriálu Přátelé.

Oblíbený herec je znám svým vysokým pracovním nasazením. Obrovské pracovní tempo se podepsalo na jeho zdravotním stavu. Přímo během natáčení Ordinace ho postihl infarkt a byl převezen do nemocnice, kde podstoupil angioplastiku srdečního svalu. Od té doby se snaží hlídat a své nasazení přeci jen trošku zvolnil. Oporou je mu samozřejmě rodina.

S manželkou Janou vychovává syna Petra a vyženěnou dceru Denisu a z předchozího manželství s dabérkou Pavlou má dva dospělé syny Ondřeje a Matěje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám