Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O zpěvákovi Jiřím Kornovi poslední dobou není moc slyšet, ale když se někde objeví, tak to vždy stojí za to. Naposledy jsme na něj narazili na křtu tanečního videoklipu World Dance Family. Zpěvák, který v květnu oslaví půlkulaté pětašedesáté narozeniny, opět překvapoval svým vzhledem. Díky stylovému streetovému outfitu, homeless čapce a slunečním brýlím naprosto splynul v prostředí náctiletých tanečníků.

Organizátoři akce si nemohli vybrat lepšího kmotra svého hudebního videa. Vždyť Korn byl jedním z průkopníků moderního tance u nás a jako vůbec první předváděl v televizi breakdance či electric boogie v pořadu Možná přijde i kouzelník. „V 80. letech jsme se snažili naučit to, co jsme viděli v zahraničních klipech, chtěli jsme přijít s něčím zajímavým, co by lidi bavilo,“ svěřil se nám zpěvák, tanečník a především originální muž, pro kterého složité taneční kreace nebyly zpočátku nic snadného. „Než jsem se začal učit breakdance, uměl jsem maximálně kotoul. A ještě špatně. Půl roku jsme chodili každé ráno do tělocvičny, než jsme se vůbec mohli ukázat na pódiu,“ zavzpomínal na dobu, kdy vystupoval s tanečně-akrobatickou skupinou Hop Trop.

Stát se kmotrem klipu, ke kterému vytvořili hudbu Atrey Ryan a DJ Wich, pro něj byla čest. „Když jsem je viděl poprvé, cítil jsem, jak všichni táhnou za jeden provaz, že skutečně tvoří světovou taneční rodinu,“ popsal Korn klip, ve kterém se objevují tanečníci z celého světa reprezentující nejrůznější styly.

„Na natáčení jsme měli jenom tři dny, a kdyby třeba jen jednu z těch nocí pršelo, museli bychom některé scény úplně vyřadit. Uvědomovali jsme si ale, že se snažíme vytvořit něco výjimečného, a chtěli jsme tu atmosféru dostat i do videa. Snad se nám to povedlo,“ řekl hlavní organizátor Street Dance Kempu Martin „Fidli“ Fiedler.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám