Hlavní obsah
Článek

71 % žen není spokojeno se svým hrudníkem a kolik žen, tolik představ o krásnějších prsou. Estetická medicína v současnosti naštěstí nabízí více možností a řešení má prakticky pro každého. Dokonce i pro ty, kdo se bojí operací a jizev. Vyzpovídali jsme plastického chirurga MUDr. Petra Žiaka, PhD z pražské kliniky Asklepion, abychom věděli, jak si vybrat ten nejlepší způsob a předem vědět, že výsledek bude stát za to. V jakém případě volíte zvětšení prsou silikonovým implantátem a kdy preferujete jako výplň vlastní tuk klientky?

Jaký je rozdíl mezi silikonovými implantáty a lipotransferem?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

V první řadě se snažíme respektovat přání klientky. Pokud má klientka požadavek na výrazné zvětšení prsou, volíme silikonové implantáty. Pokud však klientka preferuje velmi přirozený vzhled před výrazným objemovým zvětšením, metodou volby je lipotransfer, tedy zvětšení prsou vlastním tukem. Zvětšení prsou silikonovými implantáty poskytuje okamžitý a výrazný efekt v rámci jednoho operačního zákroku, prsa je možné zvětšit tak, jak to dovolí anatomické proporce hrudníku. Po tomto výkonu ale zůstává jizva (pod prsem, kolem dvorce nebo v podpaží), v těle je přítomen cizí materiál a každá klientka by měla být kontrolována 1x do roka svým plastickým chirurgem. Naproti tomu lipotransfer dokáže zvětšit prsa přibližně o velikost 1 čísla košíčku podprsenky během 1-2 zákroků. Efekt je velmi přirozený, nezanechává jizvy, protože se tuk aplikuje injekčně kanylami přes vpichy. Po přihojení tuku je efekt trvalý. Bonusem je také odsátí tuku z problémových partií těla.

Co je to lipotransfer ?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Vlastní tuk, který se při liposukci odsaje z jedné oblasti, se speciálně zpracuje a injekčně vpraví do určených oblastí v obličeji nebo například do prsou. Tato výplň se téměř nevstřebává. Při jedné operaci přijdete o špíčky na břiše či bocích a získáte plnější dekolt či mladší obličej.

Jakou roli hraje při zvětšení prsou očekávání klientky?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Tak jak jsem zmiňoval, vše začíná a končí přáním klientky. Povinností plastického chirurga je zhodnotit očekávání klientky a v případě, že jsou tato očekávání realistická, můžeme plánovat samotný zákrok. Význam 3D zobrazovacího systému Vectra v rámci plánování zvětšení prsou implantáty je nezastupitelný. Klientka získá přibližnou představu o možném výsledném objemovém a tvarovém efektu prsou.

Jak dopadne plastika? S Vectrou to uvidíte dopředu!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Na klinice Asklepion používají 3D simulátor Vectra, který při konzultaci s chirurgem naskenuje vaše tělo a vy si pak společně s lékařem na monitoru počítače vymodelujete svůj sen o nové postavě, ale i nosu či obličeji. Z výsledku zákroku pak nemůžete být zklamaní.

Co dělá prsa krásnými? Je to velikost, tvar, proporce vůči celému tělu?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ženský prs má jasnou spojitost s naší sexualitou - je znakem fertility, zdraví a mládí. Augmentace (zvětšení) prsu vytvoří více sexy, zdravější a mladě vypadající prs. Samozřejmě v rámci estetického vnímání je asi nejdůležitějším kritériem hlavně symetrie prsou. Jejich proporcionalita vůči hrudníku je také důležitá. No a kritéria krásy jsou v mnohém ovlivněny i kulturně a společensky.

MUDr. Peter Žiak, PhD.

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Vedoucí plastické chirurgie kliniky Asklepion, člen prestižních odborných společností (ISAPS, ESPRAS ad.), provádí komplexní škálu estetických chirurgických výkonů včetně některých u nás dosud málo obvyklých, jako je například plastika ramen či lip-lifting.

Další články

Načítám