Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Herečka Jessica Lange byla už v 70. letech nepřehlédnutelnou ozdobou Hollywoodu. O svůj pověstný šarm ovšem nepřichází ani ve věku, kdy by měla pomýšlet na odpočinek.

Jessica Lange se může pochlubit úspěchem, který je důkazem toho, že i ženy po šedesátce mohou být symbolem krásy. Přestože v dubnu oslaví 65. narozeniny, návrhář Marc Jacobs si ji vybral jako tvář pro svou nejnovější módní kolekci. Hollywoodská legenda se tak dočkala pocty, o níž sní snad všechny její kolegyně.

Do filmového světa vstoupila Jessica Lange vskutku fenomenálním způsobem, když si v roce 1976 zahrála ve filmu King Kong. Jako oběť obřího opičáka nadchla publikum i kritiky a další nabídky se jen hrnuly. Po rolích v kultovních filmech All That Jazz a Pošťák vždy zvoní dvakrát převzala v roce 1983 Oscara za vedlejší roli v komedii Tootsie. Druhou trofej si odnesla o 12 let později díky filmu Operace Blue Sky.

V posledních letech je šmrncovní dáma Jessica Lange spojována především se seriálem American Horror Story, díky němuž se před dvěma lety dočkala Zlatého glóbu. Herečka v každé jeho sezóně vystupuje jako jiná postava, která za krásnou tváří ukrývá svou temnou stránku.

Jessica Lange se dnes může pochlubit nejen bohatou sbírkou filmových trofejí, ale také třemi dětmi. Se slavným tanečníkem Michailem Baryšnikovem má dceru Aleksandru (33), s hercem Samem Shepardem dceru Hannu (27) a syna Samuela (26).

Reklama

Další články

Načítám