Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dvojčata Maria a Katy Campbell jsou odstrašujícím příkladem, kam až může zajít touha po štíhlém těle. Přestože jsou vyškolené lékařky a jejich rodiče jsou významní spisovatelé, již přes dvacet let bojují s anorexií. Dnes při výšce 165 centimetrů váží jedna 38 a druhá dokonce pouhých 32 kilogramů. Mají propadlé tváře a kosti jim trčí úplně všude. Celé to přitom odstartoval "pakt štíhlosti“, který obě dodržují od svých jedenácti let, informoval britský Daily Mail.

Dnes obě ženy svorně říkají, že v jedenácti zaslechly rozhovor mezi rodiči, který prý změnil jejich životy jednou provždy. „Stály jsme nahoře na schodech a slyšely, jak táta říká: Sakra, z těch holek se už stávají ženy, ne? Začínají mít boky.“ Pro většinu lidí by to byla neškodná a spíše úsměvná poznámka, ne však pro Mariu a Katy. Dívky se tehdy rozhodly složit "pakt štíhlosti" jako odvetu proti otcově připomínce, který po dvě desetiletí děsí celou jejich rodinu.

„Věděly jsme, že když přestaneme jíst, shodíme naše boky. Chtěla jsem ho za to potrestat, i mámu,“ přiznává Katy, která otci rovněž vyčetla, že nikdy nedostala menstruaci. K naprostému zoufalství jejich rodičů, otce Christyho a matky Clare, strávily mladé ženy většinu svého dospívání na léčení v nejrůznějších klinikách, ale ani ty jim nedokázaly pomoci a vyhnat z jejich hlavy nesmyslný a pomstychtivý pakt.

„Je to jako mít kouli na řetězu kolem kotníku, nemůžu se toho zbavit. Jsem pohlcená řešením, co jím a kolik kalorií spálím. I tím, kolik jsem vážila včera a kolik dnes. Je to posedlost. Posedlost, která nás může obě zabít,“ řekla Maria.

Dvojčata se nyní chystají na několikaměsíční hospitalizaci. Podle svých slov jsou tentokrát odhodlané svou nemoc porazit. „Dostaly jsme se s Katy do fáze, kdy je to celé špatně. Kvůli anorexii jsem ztratila všechno, svůj život, dům, práci, své vlasy, prostě všechno. Je mi z toho úplně nanic,“ uvedla Maria a její ještě drobnější sestra Katy přitakávala a dodala: „Nemůžu chodit, bolí mě záda, mám nepravidelný tep, osteoporózu, chronické bolesti žaludku a slinivky břišní, jsem na diuretikách, protože mi nefungují ledviny. Tohle musí přestat, musím se cítit lépe.“

Reklama

Další články

Načítám