Hlavní obsah
Článek

Po čase se na veřejnosti objevila jedna z posledních žijících hereček stříbrného plátna Kim Novak (81). Hvězda českého původu přitom netroškaří a vybrala si rovnou nedělní Oscary. Jednu ze sošek totiž přišla sama předat, a to ocenění za nejlepší celovečerní animovaný film. Na pódium dorazila ruku v ruce s Matthewem McConaugheym, který si ten večer odnesl cenu za nejlepší herecký výkon v hlavní roli.

Navzdory požehnanému věku se herečka stala terčem kritiky na sociálních sítích. Lidé se shodli, že neumí stárnout a po tolika plastikách postrádá její tvář jakoukoli mimiku. Herečka z Hitchcockova Vertiga (1958), která se narodila v Chicagu do učitelské rodiny českých emigrantů a v roce 1995 ji magazín Empire zvolil jednou z nejkrásnějších hereček filmové historie, dnes bohužel trochu připomíná nejslavnější ‚dílo‘ plastických chirurgů Jocelyn Wildenstein.

Novak si kromě Vertiga zahrála například ve filmech Muž se zlatou paží či Přítel Joey s Frankem Sinatrou a Ritou Hayworth. Dále excelovala ve Zvonu, knize a svíčce nebo v komediích Podezřelá bytná a Líbej mne, hlupáčku.

Reklama

Další články

Načítám