Hlavní obsah
Článek

Celkem čtyřikrát se Leonardo DiCaprio (49) za svou hereckou kariéru těšil z nominace na Oscara. U toho však také zůstalo. V cennou sošku od amerických filmových akademiků ji totiž neproměnil ani v neděli večer, kdy byl znovu mezi nominovanými za ztvárnění zhýralého Jordana Belforda v životopisném dramatu Martina Scorseseho Vlk z Wall Street. S tím se ale nezvládá smířit jeho početný fanklub.

Poté, co byl v kategorii nejlepší herec vyhlášen Matthew McConaughey za roli v Klubu poslední naděje, se na sociálních sítích zvedla vlna reakcí od fanoušků DiCapria, kteří neskrývali rozhořčení, zklamání i smutek. A zatímco DiCaprio se k celé situaci postavil jako pravý profesionál a svému konkurentovi, s nímž si navíc také zahrál ve Vlkovi z Wall Steet, srdečně poblahopřál, a dokonce mu vlepil pusu na tvář, u jeho příznivců se o takovém pochopení mluvit nedá. Od Leovy první nominace totiž uběhlo dvacet let a herec na vymodlenou sošku stále čeká.

Je až k nevíře, že herec DiCapriova formátu má na svém kontě z celkových jednatřiceti nominací na nejznámější herecká ocenění pouze tři získaná. Kromě dvou Zlatých glóbů ještě Critic’s Choice Award.

Oscara mohl poprvé získat již v roce 1994, a to za vedlejší roli v dramatu Co žere Gilberta Grapea. Podruhé si počkal jedenáct let na nominaci za snímek Letec, kterou zopakoval o dva roky později za Krvavý diamant. Ani 86. ročník a Vlk z Wall Street mu však nejprestižnější herecké ocenění nepřinesli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám