Hlavní obsah
Článek

Herečka a moderátorka Romana Goščíková, kterou znají diváci ze seriálů Ulice, Ordinace v růžové zahradě nebo Ošklivka Katka, a nově také fanoušci sázení, neboť začala moderovat pořad, kde se tahají čísla a vyhrávají nemalé peníze, má tak štíhlou postavu, až by někdo možná řekl, že je až příliš hubená. Na fotografiích, na nichž má oblečené letní šaty, to zvlášť vyniklo. A to, jak známo, fotky přidávají nějaké to kilo navíc. U Romany ovšem nehrozí žádná porucha ve stravování, je štíhlounká od přírody. A geny mohou i za to, že ačkoli letos oslaví 32. narozeniny, vypadá jako holčička.

Zdání ale občas klame. Ač působí jako křehká květinka, jen tak něčeho se nezalekne. Díky divadelnímu herectví (je ředitelkou Divadla Různých Jmen, kde také hraje, a cestovala s Černým divadlem Jiřího Srnce) měla příležitost podívat se do míst, která nejsou vždy pohoda klídek.

„S Černým divadlem jsme cestovali napříč Jižní Amerikou. Během 3 měsíců jsme absolvovali přibližně 30 přeletů místními linkami. Procestovali jsme Kolumbii, Venezuelu, Chile, Argentinu, Ekvádor, Nicaraguu, Kostariku, Salvador, Uruguay, Honduras a Guatemalu. V Bogotě jsme neustále naráželi na přítomnost vojáků se samopaly,“ popsala své zážitky Romana, ve které nejsilnější dojem zanechala Venezuela.

A byl dost drsný. „Je tam zakázané držení dolarů, natož pak jejich směňování na venezuelskou měnu. Tady jsem se poprvé potkala s černým trhem. Všechno utajené v podzemních garážích, tak aby na to nikdo nepřišel. Bylo to celé jako z akčního filmu, kde na vás každou chvíli může naběhnout policejní komando a zabásnout vás. Mí kolegové byli dokonce přepadeni a muži se zbraněmi v ruce jim vyhrožovali něčím, čemu nerozuměli. Pak jim naštěstí stačilo vzít si pár bankovek a zmizeli, ale člověk nikdy neví, co se z takových situací vyklube,“ šokovala Goščíková, co všechno na svých cestách zažila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám