Hlavní obsah
Článek

Zatímco v primáckém seriálu Cesty domů hrají oba výrazné postavy, ale společné scény téměř nemají, divadelním představením Tartuffe Impromptu! ve Stavovském divadle se na jevišti vyřádí opravdu hodně.

V této Moliérově satirické komedii totiž hrají Jana Janěková mladší a Radúz Mácha milence. Klasické dílo ještě automaticky neznamená, že musí být divákům podáno klasickým způsobem.

„Náš Tartuffe je spíš variace slavného Moliérova textu. Jde o trochu netradiční, ale myslím, že o to zábavnější pojetí, které režíroval Jan Nebeský. Hrajeme s Radúzem milenecký pár Marianu a Valéra, kteří se chtějí vzít, ale musí bojovat s různými překážkami. Představení je z velké části zpívané, skvělou muziku pro ně složil jazzman Milan Svoboda. Toto jiné zpracování se mi velmi líbí a užívám si ho, užívala jsem si už během zkoušení, které mě opravdu hodně bavilo, i proto, že v něm hrají skvělí herci a kamarádi. Jsem moc zvědavá, jak se s ním poperou diváci,“ řekla Jana Janěková mladší.

Sympatická herečka se v rámci své role neváhá svléknout do podprsenky. A pozadu nezůstal ani Radúz Mácha, který patří k největším seriálovým fešákům.

„Toto zpracování Tartuffa je tak trochu punkové, stejně jako nápad uvádět takto moderní verzi v klasickém Stavovském divadle. Děj se neodehrává ve Francii v 17. století, ale v současnosti, čemuž odpovídají i kostýmy a scéna. Tak trochu punkové je i obsazení mě a Jany do role milenců, je mezi námi desetiletý věkový rozdíl,“ řekl Radúz Mácha, který si roli užíval.

„Nejdřív jsme se trochu báli, abychom vypadali uvěřitelně, ale zbytečně, Jana vypadá skvěle. Stále ale na toto téma vtipkujeme a děláme si z našich mileneckých rolí legraci. Tartuffe je druhá inscenace, v níž se s Janou v divadle potkávám. Hraje se mi s ní skvěle, jsme výborní kamarádi," chválí svou kolegyni Mácha.

A čím je Valér podobný Jarynovi, kterého hraje v Cestách domů? „Asi věkem a tím, že oba bojujeme za holku, kterou milujeme,“ má jasno Radúz. V dalších rolích komedie Tartuffe Impromptu! hrají Karel Dobrý, David Prachař, Václav Postránecký, Kateřina Winterová, Jaromíra Mílová, Filip Rajmont, Petr Motloch, Eliška Boušková a další.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám