Hlavní obsah
Famous
Článek

Kate Middleton, známá dnes jako vévodkyně z Cambridge a choť britského korunního prince Williama (41), prochází náročným výcvikem. Do parády si ji vzala sama britská vladařka Alžběta II. (†96), s níž se v posledních týdnech objevuje na veřejnosti. Královna učí mladou a původem neurozenou ženu tomu, jak vyzařovat královskou výjimečnost. Kate se brzy vydá s manželem Williamem na oficiální návštěvu Austrálie a Nového Zélandu, kterých je Alžběta II. oficiální hlavou.

Spolu s Kate a Williamem pojede do zámoří také jejich prvorozený syn George, bude se jednat o jeho první oficiální putování jako příslušníka britské královské rodiny. Sedmiměsíční George jednou po otci Williamovi usedne na trůn.

„Tahle královská cesta je tak důležitá, že královna Alžběta, Williamova babička, se o celou akci osobně zajímá a ve všem vévodkyni radí. Co je důležitější, královna jí může předat své znalosti o těchto zemích, jejich kulturách, historii a věcech, které má a nemá dělat a říkat,“ píše britský deník The Express.

V Buckinghamském paláci také není tajemstvím, že Alžběta II. má manželku svého nejstaršího vnuka nadmíru ráda. Považuje ji za ideální partnerku pro budoucího krále. Catherine je totiž usměvavá, rezervovaná a velmi poslušná, pokud jde o protokol. Rozhodně ničím nepřipomíná Williamovu rebelskou matku, princeznu Dianu.

Královna Alžběta II. za dobu své vlády navštívila Austrálii a Nový Zéland jako hlava obou států už šestnáctkrát.

„Není to jednoduché - najednou najít sám sebe v ohnisku světové pozornosti. Je třeba si zvyknout na spoustu věcí, ale jí se dostává nejlepší rady. Lidé zapomínají, že královna může být vladařkou, ale je také matkou a babičkou a velmi lidskou bytostí. Samozřejmě chce, aby měli oba úspěch, nabízí jim pomoc. Byli by blázni, kdyby ji nepřijali,“ uvedl pro The Express bývalý britský konzervativní premiér John Major.

Reklama

Další články

Načítám