Hlavní obsah
David Zápal
Článek

O tom, že v různých počítačových programech jdou dělat s fotografiemi hotová kouzla, dnes už tuší snad každý. Paradoxně ale snad ještě nikdo si netroufnul „zařídit“ pomocí nejmodernější techniky devastaci Prahy. Teď se toho úkolu ujal jeden český fotograf, vysvlékl populární modelku a postavil ji na zpustošené Staroměstské náměstí. Jiná zase na tom samém místě prožívá potopu. Líbí se?

„Fotografie apokalypsy Prahy vznikly ze dvou důvodů. Prvním jsou pedagogické účely, aby studenti mohli poznat hranice fotorealistického zpracování snímků v grafickém programu, v němž jedna fotografie vznikala až patnáct hodin,“ říká autor snímků, fotograf a fotomalíř Martin Hlaváč.

Druhý důvod byl prý ten, že nikdo nic podobného ještě nezkusil. „Zaujala mě možnost destrukce v čase a obrazová záplava. Spolupracoval jsem s modelkami Blážou Hlasovou, kterou při focení každých pět minut polévali vodou, a Markétou Galuszkovou. Tu jsme si samozřejmě nemohli dovolit postavit na Staromák nahou. Pro účel montáže musela riskantně vyšplhat na desetimetrovou skálu. Vše dopadlo na výbornou,“ chválí modelíny fotograf.

Ten z důvodu publikování fotek v médiích jednu z dívek následně oblékl, existuje ale i nahá varianta.

Teď můžeme jen doufat, že se nikdo z nás podobných scenérií ve skutečnosti nedožije…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám