Hlavní obsah
Článek

Český Fantom opery už zná svou tvář i hlas. Ve hře byli tři zpěváci - Bohuš Matuš (50), Marian Vojtko (50) a Radim Schwab a právě druhé dva jmenované nakonec vlastníci licence vybrali. Na pódiu ovšem oba zpěváky, kteří se budou v roli alternovat, nepoznáme. Budou mít totiž masku.

Tak jen čekáme, který z nich odzpívá premiéru. A něco nám říká, že by to mohl být spíš Marian, který chodí s producentovou dcerou Alicí. Anebo jsme mu to právě zkazili podezříváním z rodinného nadržování?

„Český Fantom tím získal nejen excelentní zpěváky, ale také jinochy odpovídající fyzické kondice. Fantom opery totiž má být urostlý chlap, který už jen svou postavou vzbuzuje respekt a autoritu,“ říká František Janeček (79), který je šťastný, že licenci na muzikál, který se ve světě hraje už téměř třicet let a má za sebou i filmové zpracování, získal.

„Tím, že je Fantomova tvář celé představení skryta pod charakteristickou maskou, je právě postava spolu s hlasem jeho výrazovým prostředkem,“ dodává producent, který už teď prodává lístky na premiéru 13. září tohoto roku.

Vojtka a Schwaba teď v GoJa Music Hall čeká maraton zkoušek, taneční lekce i seznámení s náročnou technikou, která muzikálu dovoluje realizovat náročné scény. Ani jeden se ale práce, která je čeká, nebojí. „Jsem hlavně nesmírně šťastný, že v Londýně uznali mé hlasové kvality. Přeci jen je to role snů, takže teď už můžu klidně umřít,“ směje se Vojtko a společně s ním i Schwab.

„Už jsem jako na trní, až začneme zkoušet. Je to největší muzikálový projekt, jaký se kdy v Česku realizoval, a být jeho součástí je prostě bomba,“ těší se Schwab. Už dříve Janeček oznámil, že hlavní ženskou roli baletky Christine získala zpěvačka Michaela Gemrotová, finalizuje se i obsazení dalších rolí.

Reklama

Další články

Načítám