Hlavní obsah
Článek

V Hollywoodu patří k nejvýraznějším osobnostem, přestože měří pouhých 152 centimetrů. Ze svého handicapu ovšem udělal přednost a zahrál si po boku největších filmových hvězd, mezi něž se sám zařadil.

Na kontě má Danny DeVito stovku filmových rolí, ale na tu nejsymboličtější stále čeká. Až se bude v Hollywoodu chystat nové zpracování příběhu o Sněhurce, známý herec by byl pro ztvárnění jednoho z trpaslíků ideální. S přibývajícím věkem totiž proplešatělý komik zešedivěl a stále více připomíná pohádkovou postavu. V USA se ovšem prozatím k nové verzi Sněhurky neschyluje, protože před dvěma lety dorazila do kin rovnou ve dvou variantách.

Danny DeVito se rozhodně do důchodu nechystá, přestože letos oslaví 70. narozeniny. Muž malého vzrůstu a velkého charakteru má za sebou už teď velice bohatou filmografii. Známý je nejenom z komedií s Arnoldem Schwarzeneggerem (Dvojčata, Junior), ale do svých filmů jej opakovaně obsadili renomovaní režiséři jako Miloš Forman (Přelet nad kukaččím hnízdem, Muž na Měsíci) a Tim Burton (Batman se vrací, Velká ryba). DeVito se prosadil také jako režisér. Je autorem dramatu Válka Roseových, v němž zazářil jeho dlouholetý kamarád Michael Douglas.

Američan s italskými kořeny se před 32 lety oženil s herečkou Rheou Perlman, s níž má tři potomky. DeVito je hrdým otcem dcer Lucy (30) a Gracie (28) a syna Daniela (26).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám