Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na třicet lidí dorazilo demonstrovat včera krátce po sedmé hodině večer před Rudolfinum, kde se konal galavečer Český lev. Od tohoto ročníku je zrušena cena za divácky nejúspěšnější film, který pravidelně vyhrává Troška se svými Kameňáky, Babovřeskami a jinými parádami.

A to je zřejmě důvod, proč akademici kategorii zrušili, raději dávají ceny intelektuálním filmům, které jsou určitě pěkné, ale lidé, kteří se nechystají spáchat sebevraždu, na ně fronty v kině zrovna nestojí.

"Troška je bůh, Českého lva si zaslouží, možná vy jste vzali Troškovi lva," hulákali na přicházející hosty u Rudolfina. Měli masky, transparenty a neúnavně pořvávali. Akci si domluvili lidé na sociální síti, kde vznikla skupina Troška je bůh a měl by dostat Českého lva.

"Štve nás, že nadnárodní umělec a velikán českého filmu Zdeněk Troška nedostane cenu za nejnavštěvovanější film roku 2013! Jeho kultovní komedie Babovřesky, která přináší kulturní osvětu a poselství dalším generacím, si to zaslouží!" uvedli fanoušci režiséra na sociální síti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám