Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková se takřka přes noc stala jednou z nejpopulárnějších českých sportovkyní. Její usměvavá tvář s knírkem, který si v každém závodě kreslí na tvář pro štěstí, obletěla svět a stane se nesmazatelným symbolem olympiády v Soči.

Sympatická rodačka z Vrchlabí není jen úspěšná sportovkyně, která svůj bezchybný výkon korunovala fantastickou zlatou medailí, ale i sexy kráska, která jednoznačně patří k našim nejpůvabnějším olympijským vítězkám.

Jak to naší fešné snowboardistce sekne nejen na závodech, ale i v zákulisí, se podívejte do naší fotogalerie.

Eva Samková sportuje už od útlého věku. Chodila do sportovní třídy ve Vrchlabí a k jejím spolužačkám patřila například i rychlobruslařská parťačka Martiny Sáblíkové Karolína Erbanová. Nejprve se věnovala lyžování, ale už v páté třídě vyměnila lyže za populární "prkno".

Trénovala ve snowboardové škole ve Špindlerově Mlýně, kde se věnovala freestyle snowboardingu. Nadějně rozjetou sportovní kariéru však přibrzdily zlomeniny nohy a ruky.

Zlom nastal v sezoně 2008/2009, když se nadějná snowboardistka rozhodla aktivně věnovat snowboardcrossu. A udělala dobře! Pod trenérskou taktovkou Marka Jelínka a Jakuba Flejšara několikrát vyhrála závod Světového poháru a výborné výsledky potvrdila i na olympiádě v Soči.

A to je Evě Samkové teprve jednadvacet let! Dá se proto směle očekávat, že na sebe další úspěchy nenechají dlouho čekat. Zlato z olympiády navíc zpopularizovalo snowboardcross jako takový, což může k tomuto divácky atraktivnímu sportu přilákat další nadějné budoucí závodníky.

Reklama

Další články

Načítám