Hlavní obsah
Článek

Malá holčička s ofinou patří k populárním českým herečkám. Do povědomí diváků se dostala díky úspěšnému sitcomu s Martinem Dejdarem, kde si zahrála potrhlou podivínku. V poslední době ale ztvárňuje dospělácké postavy, ve kterých se konečně prezentuje jako vyzrálá žena. Září v oblíbeném primáckém seriálu a zkouší divadelní hru inspirovanou slavným filmem pro pamětníky. Poznali jste ji?

Marie Doležalová se narodila 24. ledna v Karviné, ale vyrůstala v Trutnově. Talentovaná herečka vystudovala gymnázium a konzervatoř, kam se dostala až na druhý pokus.

Před kamerou se poprvé objevila v televizní pohádce Lojzička je číslo. Do světa filmu pak poprvé vstoupila ve snímku Karin Babinské Pusinky, kde ztvárnila roli Išky.

Většina diváků si ji ale pamatuje jako divokou a poněkud divnou Sašu Bůčkovou ze sitcomu Comeback. Tam se ještě projevovala jako sympatická dívka, o níž ale nikdo neřekne, že je krásná. Postupně ale z ošklivého káčátka vyrostla v půvabnou dámu, což jí předepisovala i role v primáckém seriálu. Role koncipientky Aleny Brázdové z ní jako mávnutím kouzelného proutku udělala seriózně vypadající slečnu.

Marie si zahrála také v několika málo dalších seriálech - namátkou jmenujme například Vyprávěj, Aféry, Obchoďák či sitcom Helena. Momentálně se sympatická herečka připravuje na premiéru divadelní hry Divadla Na Fidlovačce Eva tropí hlouposti, která je inspirována stejnojmenným filmem pro pamětníky a Marie si v něm zahraje hlavní roli, již ve filmu skvěle ztvárnila Nataša Gollová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám