Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejen pro pamětníky je určena komedie autorky Fan Vavřincové Eva tropí hlouposti, která má premiéru 27. února v Divadle Na Fidlovačce.

V hlavních rolích Evy a Michala, které kdysi ve stejnojmenném filmu ztvárnili Nataša Gollová (†76) a Oldřich Nový, se představí Marie Doležalová, kterou diváci znají ze seriálu Comeback, a Denny Ratajský. V krásných retro šatech se představí také Aneta Krejčíková, známá ze seriálu Ulice, jež se zhostí role půvabné Elišky Záhorské.

Oběma dámám to v prvorepublikových kostýmech moc sluší, o čemž se sami přesvědčte v naší fotogalerii.

„Film jsem viděla jednou, a to teprve nedávno. Samozřejmě něco jsem z Nataši Gollové okoukala, ale přesto je má postava jiná. Evu hraji já a nejsem její úplná kopie, i když musím přiznat, že se maskérům docela podařilo, aby mne nalíčili tak, že se jí podobám,“ nechala se slyšet Marie Doležalová.

A jaký vidí další rozdíl mezi filmem a divadelním pojetím? „Asi je i v tom, že na „prknech“ to je fyzicky náročnější. Více pohybu na malém prostoru. Vždycky po skončení zkoušky cítím, že jsem nějaké to deko ubrala,“ dodala s úsměvem herečka.

Možná někoho překvapí, že divadelní představení vychází z původního textu románu, a ne z filmového zpracování režiséra Martina Friče.

„Proto budou naši diváci marně hledat některé postavy z filmu. Přesto jsme spolu s režisérem Pavlem Šimákem přesvědčeni, že to vůbec není na závadu. Hlediště se bude určitě bavit i bez nich, protože uvidí příjemnou, zábavnou dobovou retro komedii,“ míní dramaturg představení Petr Vydra.

Kromě zmíněné trojice hlavních postav se v komedii Eva tropí hlouposti představí například i Ludmila Molínová, Martina Randová, Pavel Nečas a další herci Divadla Na Fidlovačce.

Reklama

Další články

Načítám