Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Platinovou blond na dlouhých vlasech si po čtyřicítce může dovolit jen málokterá žena. Gillian Anderson mezi ně ale rozhodně patří, jak dokázala na nedělním předávání filmových a televizních cen BAFTA v Londýně. Nedbale elegantním účesem, opatrným make-upem a róbou v několika odstínech modré zabrnkala na tu správnou strunu a právem si mohla užívat obdivných pohledů a lichotek, které zněly stále stejně: „Vypadáte lépe než v Aktech X!“

Od začátku natáčení legendárního seriálu přitom uběhlo již více než 20 let a během té doby se ze skeptické zrzky Dany Scullyové, řešící s kolegou z FBI Foxem Mulderem odložené případy, stala tahle neuvěřitelně šmrncovní blondýna. I když se vám může zdát, že se po ní jako po herečce slehla zem, opak je pravdou. Gillian je velmi aktivní a kromě několika seriálů (Great Expectations, The Fall, Hannibal) každý rok kývne i na několik filmových scénářů.

Po partnerské stránce se jí však příliš nedaří. S prvním manželem, asistentem režie z Akt X Clydem Klotzem, se tato dnes trojnásobná maminka rozvedla po třech letech manželství, s dokumentaristou Julianem Ozannem došlo k rozchodu po dvou letech od svatby a s Markem Griffithsem se rozešli po šesti letech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám