Hlavní obsah
Článek

Po pláči a strachu o život přichází naděje. Lucie Bílá (58) zažívala poslední dny hotové utrpení kvůli zdravotnímu stavu své maminky Hany Zaňákové (74), která skončila v kómatu. Naštěstí prý ale už v pražské střešovické nemocnici dochází k malému zázraku a žena přichází k vědomí.

Už čtrnáct dní po mozkové příhodě Lucčina matka leží v kómatu, v němž její organismus čerpá síly na další boj. Dosud se žádné známky zlepšení neobjevily a Bílá raději do nemocnice povolala i kněze, jak ale upozorňuje Blesk, nyní nastal obrat.

"Když byla Lucie naposledy u maminky a chytla ji za ruku, tak ji pacientka lehce stiskla," tvrdí prý zdroj ze špitálu. Je evidentní, že nemocná už částečně začíná vnímat. Kdy se však definitivně probudí, to nikdo nedokáže předpovědět. Reakce má už ale i na šimrání na nohou.

Podle zdroje tak už rozhodně nejde o beznadějný případ, jak se ještě před pár dny možná zdálo. Zaňáková má po mozkové příhodě poškozenou pravou část mozku a tak by případný návrat do plnohodnotného života ještě nějakou dobu trval. Určitě jí ale pomáhá, že se u ní denně střídají její blízcí a komunikují s ní. Podle některých doktorů je totiž tato podpora pro pacienta nesmírně důležitá.

Reklama

Další články

Načítám