Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za posledních pár let neuběhla jediná zima, aby se Markéta Jakšlová (39) neodjela ohřát do teplých krajin. Letos zamířila zpěvačka se svým partnerem Honzou do Vietnamu. Potvrdili jsme si, že Markéta je pořádná smolařka. Ani tento výjezd za hranice vlasti se neobešel bez komplikací.

„Kousek od letoviska Mui Ne v jižní části Vietnamu jsem se chtěla jet s přítelem podívat na motorce za město na místní atrakci - písečné duny. Jenže nás zastavili policajti a chtěli po nás vietnamský, nebo mezinárodní řidičský průkaz, který jsme samozřejmě jako všichni další turisté, které chytli, neměli. Chtěli po nás poměrně vysoký úplatek a vzhledem k tomu, že jsme tolik peněz neměli, tak nám motorku zabavili," rozpovídala se Markéta.

Než se její partner vrátil z hotelu s penězi, stihli už policisté motorku odvézt. Nešťastní turisté ale strážníky na policejní stanici nenašli a náhodou je potkali jinde. „Úplatek už sice nechtěli a bylo na nich vidět, že jsou naštvaní, že jsme je našli. Pak nám pořád podstrkovali ať podepíšeme něco ve vietnamštině, což jsme odmítli. To je naštvalo ještě víc a po půl hodině zas nasedli na tu naší motorku a zase odjeli," kroutí hlavou členka hudebního dua Verona.

Celou situaci český pár nakonec vyřešil s majitelem půjčovny motorek, kterému zaplatili v přepočtu dva tisíce českých korun za týdenní pronájem motorky. „Celé tohle nahánění policajtů bylo dost prapodivné a navíc to trvalo už tři hodiny, tak jsme to vzdali," říká Jakšlová.

Kromě této prapodivné zkušenosti s místní výkonnou mocí si ale Markéta s partnerem dovolenou užila. Za vše ostatně mluví fotky z ostrova Phu Quoc, které si můžete prohlédnout v galerii.

Reklama

Další články

Načítám