Hlavní obsah
Článek

Christian Bale zazářil na filmovém plátně jako Bruce Wayne alias Batman v úspěšné trilogii režiséra Christophera Nolana. Čerstvý čtyřicátník už toho ovšem s komiksovým hrdinou nemá příliš společného.

Ještě před pár lety Bale patřil k největším hollywoodským playboyům a role Batmana z něj udělala hvězdu první velikosti. Teď už má ovšem k temnému rytíři hodně daleko. Ze všech představitelů netopýřího muže byl Christian nejcharizmatičtější a životní roli ztvárnil dokonce třikrát.

Poprvé se na plátně jako superhrdina objevil před devíti lety ve filmu Batman začíná, který kultovní komiksovou postavu vrátil na scénu. O tři roky později měl premiéru veleúspěšný Temný rytíř a filmovou trilogii Bale završil před dvěma lety snímkem Temný rytíř povstal.

Hollywoodský herec si však stačil odskočit k dramatu Fighter, které mu v roce 2011 přineslo Oscara. Bale kvůli roli děsivě zhubnul a předvedl skvělý výkon. Váhové výkyvy jsou pro jeho kariéru charakteristické a v retro komedii Špinavý trik vystupuje pro změnu jako nevzhledný tlouštík.

Zakulacená vizáž mu ovšem zůstala i po natáčení a Christian Bale se ve zralém věku nesnadno vrací do formy. Hollywood sice chystá na rok 2016 trhák, v němž se Batman setká se Supermanem, ale s Balem se v tomto projektu už nepočítá. Štafetu po něm by měl převzít Ben Affleck, který má podstatně lepší kondičku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám