Hlavní obsah
Článek

Herecké kariéře se sice Shirley Temple věnovala pouhých 25 let, ale přesto patří k nejvýraznějším ikonám filmového průmyslu. Navždy zůstane nejzářivější dětskou hvězdou.

Roztomilá tvářička kudrnaté Shirley je jedním ze symbolů americké kinematografie třicátých let. Dětská herečka byla ve své době filmovou ikonou a před kamerami trávila více času než její starší a zkušenější kolegové. Její úsměv měl nevyčíslitelnou hodnotu a i z průměrných snímků dokázal vytvořit atraktivní zboží.

V roce 1934 bylo Shirley pouhých šest let a v kinech bylo premiérově uvedeno neuvěřitelných 11 filmů s jejím jménem v titulcích. Tvářička dětské filmové hvězdy však diváky jen tak neomrzela a byli ochotní ji donekonečna sledovat až do jejího dospívání.

Jedním z nejvýraznějších titulů z počátků kariéry Shirley Temple je rodinný film Zářící oči, v němž dojímala diváky svým provedením písně On the Good Ship Lollipop. Po zhlédnutí videa pochopíte, proč má herečka, která se v tichosti dožila 85 let, v dějinách filmu své nesmazatelné místo.

Reklama

Další články

Načítám