Hlavní obsah
Článek

Její jméno je se světem modelingu nesmazatelně spojeno, přestože se na molu neobjevila už několik desetiletí. Leslie Lawson alias Twiggy se stala prototypem štíhlé krásky a nastolila parametry, které jsou uctívány dodnes.

Dnes by ve čtyřiašedesátileté dámě legendární modelku poznal málokdo. Twiggy si sice stále udržuje štíhlou postavu, ale tvář vepsanou do dějin ženské krásy, poznamenal čas. Leslie Lawson ani v pokročilém věku nepřišla o zářivý úsměv, ale krásku ze 45 let starých snímků by v ní poznal málokdo.

Twiggy se ovšem na rozdíl od svých kolegyň s přibývajícím věkem vyrovnala a dokázala zestárnout s přirozeným šarmem. Když se s manželem Leighem Lawsonem objevila v Londýně na společenské akci, dokázala, že se obejde bez pomoci plastických chirurgů.

Kariéru modelky Twiggy zahájila v druhé polovině 60. let, když na sebe strhla pozornost nezvykle štíhlou postavou. Z britské modelky se stal fenomén a milióny dívek po celém světě se pustily do hubnoucí mánie. Leslie se tak stala obecně vnímaným symbolem ženské dokonalosti, který přetrvává dodnes.

Twiggy je ve světě modelingu velkým pojmem, přestože se na přehlídkách pohybovala pouhých pět let. Poté se rozhodla, že nechce být jen ramínkem na šaty, a svou energii věnovala herectví, zpěvu, psaní i podpoře nových talentů.

Reklama

Další články

Načítám