Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Představitelkou královny rodu Targaryenů a matky draků zvané Khaleesi je v seriálu Hra o trůny šestadvacetiletá anglická herečka Emilia Clarke. Její přirozenou barvou vlasů však rozhodně není platinová blond, se kterou ji v oblíbené sérii vídáme. Emilia je totiž poměrně tmavý typ a je majitelkou krásných hnědých vlasů a výrazného obočí. To jí tak tvůrci rovněž musí zesvětlovat.

To je asi to nejmenší, co Clarke během natáčení tohoto veleúspěšného projektu v rámci HBO musela podstoupit. Několik nahých a postelových scén, které Emilia absolvovala před kamerou a celým natáčecím štábem, bylo pravděpodobně o dost nepříjemnější. Za úspěch a uznání, které jí tato role přinesla, to ale jistě stálo. Emilia, která byla po loňském rozchodu s hercem Sethem MacFarlanem spojována s Jamesem Frankem, byla totiž za ztvárnění Daenerys Targeryen nominována na cenu Emmy.

Předtím, než vyhrála casting na zmiňovaný seriál, přitom příliš hereckých zkušeností neměla. Objevila se pouze v několika divadelních hrách, reklamách a v epizodní roli seriálu Doctors. Propadákem byl pak rádoby horor Trias útočí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám