Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Už jste si někdy objednávali rekreační pobyt takzvaně „na přímo“, tedy bez asistence cestovní kanceláře či agentury? Pokud se k tomu právě chystáte, následující řádky vás spolehlivě odradí.

Lepší holub v hrsti, nežli vrabec na střeše

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Píše paní Anna Malá z Brna: „S manželem jsme se rozhodli pro dovolenou v Česku a zarezervovali jsme si chatu v Krkonoších od jednoho pána, který inzeroval na internetu. Zaslali jsme mu zálohu předem, ale týden před začátkem pobytu přišel šok. Majitel chaty nám dovolenou zrušil. A co víc, uhrazené peníze jsme dodnes neviděli!“ Manželé Malí o dovolenou přišli a případ nevrácené zálohy svěřili právníkovi. Díky soukromému pátrání se dozvěděli, že majitel chaty dal přednost zákazníkovi, který měl zájem o dvojnásobně delší termín. Zrušení dovolené manželům Malým jaksi neřešil. O jeho svérázný způsob podnikání se již dnes zajímá Česká obchodní inspekce, a díky tomu, že podniká bez relevantní evidence, rovněž příslušný daňový úřad.

Snaha ušetřit za každou cenu se nemusí vždy vyplatit

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ponechme nyní stranou tento extrémní, avšak nijak výjimečný případ. Hledání mezi individuálními nabídkami ubytování na internetu je složité a časově náročné, ale úskalí je tu mnohem více. Například nabídky mimo asistenci cestovních agentur jsou často neobjektivní a nepravdivé, neboť jejich autoři nemají možnost srovnání. A to nehovoříme o pravidelné aktualizaci. V neposlední řadě nabízený rekreační objekt nemusí vůbec existovat a vy se stanete obětí podvodníka.

Dovolenou raději svěřte do rukou odborníkům

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

To, že dovolená přes cestovní kancelář či agenturu vyjde dráž, je dlouhodobý a stále přiživovaný mýtus. Seriózní a zavedené cestovky pracují formou podílu z ceny ubytování, a tak, jak je to již dávno běžné například v Německu a Rakousku, jsou koncové ceny stejné, ať už si pobyt objednáte přímo, či nikoliv. Nabídky cestovních kanceláří jsou přehledné a v naprosté převaze objektivní a ucelené. Nesporně výhodné je mít záštitu v podobě jasně deklarovaných reklamačních podmínek, to pro případ nečekaného problému.

Cenově výhodné prázdninové pobyty

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nabídka rekreačních chat a chalup pro vaši individuální dovolenou je velmi široká a různorodá. Obsahuje jak luxusní objekty, tak i ty cenově schůdnější. Proto jsme pro vás zrealizovali pohodlný webový rozcestník, kde je možné vybrat si dle vlastních priorit, popřípadě dle ročního období vaší dovolené. Snadno se tak dostanete například ke zlevněným nabídkám či různým výhodám. Tištěný katalog zašleme každému zájemci na vyžádání zdarma.

Další články

Načítám