Hlavní obsah
Článek

Pohled na tělo mrtvého Philipa Seymoura Hoffmana byl šokující. Herec ležel v trenkách a tričku bezvládně v koupelně svého bytu na Manhattanu, na obličeji měl brýle a z ruky mu trčela zabodnutá jehla. Podal si smrtelnou dávku drog, které nalezla policie všude kolem. Podle vyšetřování se v bytě povalovalo až sedmdesát balíčků s heroinem a dvacet použitých jehel.

Naposledy viděli Philipa na veřejnosti ve čtvrtek 30. ledna. V baru v Atlantě se sám opíjel, při letu do New Yorku usnul a klimbal s hlavou nad koleny.

Policie zabavila hercův mobil a zkoumá, kdo mu mohl takové množství drog prodat. Podle odhadů měl doma heroin a další opiáty za deset tisíc dolarů (200 tisíc Kč).

Tělo mrtvého herce našel jeho kamarád a scenárista David Bar Katz, jemuž zavolala nervózní Mimi O’Donnell, která má s Hoffmanem tři potomky. Ta totiž zjistila, že nevyzvedl na hřišti jejich děti Coopera, Tallulah a Willu. Katz do bytu přišel s hercovou britskou asistentkou Isabellou Wing-Davey.

Naposledy živého Philipa zřejmě viděla Mimi, a to v sobotu 1. února ve dvě odpoledne. Policii vypověděla, že se zdál být sjetý. V balíčcích nalezených v hercově bytě byla směs fentanylu – opiátu, který se podává pacientům s rakovinou – a heroinu.

Spekuluje se také, že se Hoffman rozešel s O’Donnell kvůli poměru s asistentkou Isabellou Wing-Davey. Jejich společná kamarádka Meg Gibson to ale vylučuje a tvrdí, že šlo o rozchod jen mezi Mimi a Philipem a nikdo třetí v tom nehrál roli.

Reklama

Další články

Načítám