Hlavní obsah
Článek

Jak už je u manžela Ivety Bartošové (†48) zvykem, nedávno se kolem něj opět točili kriminalisté. Ti do vily Dariny Nové (66) a Josefa Rychtáře (65) (vlastní podíl asi nula nula nic) přišli zasahovat kvůli starší záležitosti s krádeží šperků jeho bývalé ženy. A bohužel se zdá, že v té souvislosti Josef Rychtář patrně nemluvil vůbec pravdu.

Ten totiž webu Šíp řekl, že kriminalistům vynadal do neschopných pitomců (neurvale se prý choval už na začátku vyšetřování), jelikož si měli přijít pouze s obrovskou časovou prodlevou vyfotit místnost, kde došlo ke krádeži. Jak se ale Super.cz dozvěděl od dobře informovaného zdroje blízkého vyšetřování, vše má být samozřejmě úplně jinak.

„Pan R. moc dobře ví, kvůli čemu tam policisté byli. Zničehonic se totiž jeden z ukradených šperků objevil zpátky na místě činu. Buď se v pachateli, a kvůli neporušeným zámkům v nemovitosti vůbec nevylučujeme možnost, že jím mohl být někdo z rodiny (například Josef Rychtář či jeho syn Jan – pozn. red.), hnulo svědomí, nebo chtějí z poškozené udělat blázna, že si jen ten šperk zašantročila. Ihned po nálezu věci paní zkontaktovala vyšetřovatele, ti sesbírali důkazy a pokračují v pátrání,“ dozvěděli jsme se. Takže o žádný přehmat policie nešlo, jak se manžel Ivety snaží veřejnosti namluvit.

A je tu další perlička, která na tvrzení Rychtáře hází špatné světlo. Ten totiž neustále tvrdí, že kvůli krádeži šperků na něj jeho bývalá žena podala trestní oznámení a že jediný, kdo měl klíč od místnosti, kde cennosti byly uloženy, měla být právě ona sama.

To však zdroj, dobře obeznámený s případem, odmítá. „Oznamovatelka podala trestní oznámení na neznámého pachatele, nikoho přímo neoznačila. A jestli měl klíč někdo jiný, to si nemůžeme být jistí, protože onen zámek do dveří od zmiňovaného pokoje montoval dle výpovědí přímo pan J. R. Údajně tvrdil, že k zámku existuje jen jeden klíč. Jestli to ale byla pravda, nebo jestli si on nebo někdo jiný z jeho okolí opatřil klíč náhradní, to si musí ti lidé sáhnout sami do vlastního svědomí,“ uzavřel informátor.

Reklama

Další články

Načítám