Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tereza Kerndlová (37) sice prožívá šťastný vztah, který loni završila svatbou, ale ví, že všechny ženy takové štěstí nemají. Proto natočila videoklip k písni Být či nebýt, který upozorňuje na problematiku domácího násilí. Snad se bude líbit i velkému bojovníkovi proti němu Zdeňkovi Macurovi (49), přestože by byl asi radši, kdyby něco podobného vytvořila Iveta Bartošová (†48).

„Málokdo ví, že každá pátá žena v Česku i na Slovensku je obětí domácího násilí. Tato statistika je hrozivá, a mně to není jedno, a stejně tak i slovenskému duu Mafia Corner. Nejprve vznikla série fotografií s modřinami k tomuto projektu, pak následoval singl a do třetice přicházíme přímo s videoklipem. Vím, že tahle problematika je složitější a věci nejsou vždy černobílé, ale přesto věřím, že klip otevře některým lidem oči," doufá Tereza.

Videoklip se natáčel v Bratislavě a je plný emocí. Úzkosti, trápení, pocitů samoty a těžkého rozhodování, zda odejít, nebo stále setrvávat ve vztahu, který týrané ženy ničí. Tereza chce touto skladbou, která je střídavě v češtině a slovenštině, upozornit na toto závažné téma a pomoci těmto ženám v odhodlání ke změně v jejich životech.

Reklama

Další články

Načítám