Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sice účinkuje v muzikálových představeních v Divadle Na Fidlovačce, ale klasičtí fanoušci tohoto žánru jej pořádně zaznamenali až v titulní roli Zorra, v níž se představil v Divadle Hybernia. Za ni byl také Marek Holý nominován na prestižní cenu Thálie.

Stejný jako jeho hrdina je prý i ve skutečnosti, i když neodpovídá jižanskému typu, jak si Zorra každý představuje. "Musím ten temperament vyjádřit herecky. Ta postava je hezky napsaná. Ochranitelské sklony a galantnost, která tam je, se hrají vlastně samy," míní.

"V soukromí jsem jako on. Taky takový Zorro, který chrání slabé a brání nespravedlnosti. Jednou jsem dokonce v drogerii chytil zloděje, prodavačka za ním běžela celá nešťastná, tak jsem ho chytil, zatímco všichni před ním uskakovali," vyprávěl Super.cz.

Rodilý Brňák, který navíc strávil pět let v divadle v Ostravě, se prý s Prahou sžíval těžko. "Je to opravdu metropole, připadal jsem si ztracený. Ale pak jsem založil rodinu, přestěhoval se na Letnou a už se tady cítím doma. Prahu miluju, a Letnou obzvlášť," svěřil.

Reklama

Další články

Načítám