Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nominace na cenu Thálie jsou oficiálně zveřejněny a v Divadle Broadway mají důvod k oslavám, propukla zde obrovská radost. V kategorii mužský jevištní umělecký výkon - opereta a muzikál byl nominován Jiří Langmajer (57) za roli Maurice Chevaliera v muzikálu Mata Hari.

Proč ale vlastně tuhle roli Langmajer vzal? "Tak zaprvé jsem měl čas, to je první předpoklad. Zadruhé proto, že to režíroval Radek Balaš, který je zároveň také autorem scénáře a kterého si moc vážím. Spolupracovali jsme již potřetí. A zatřetí - už jsme si dlouho s Michalem Davidem (63) slibovali, že na sebe nějakým způsobem narazíme, a tady se to konečně podařilo," řekl herec.

Ačkoli je známý spíše jako filmový a divadelní herec, Langmajer se účinkování v muzikálech nevyhýbá. "Hrál jsem v Drákulovi, kde jsem ztvárnil trojroli jako Jirka Korn. Další muzikálová zkušenost byla v Divadle Broadway v muzikálu Adéla ještě nevečeřela, kterou režíroval právě Radek Balaš. Hrál jsem roli padoucha Kracmara, za kterou jsem byl také nominován na cenu Thálie. Ale role Maurice Chevaliera, musím říct, mne baví skoro úplně nejvíc. Už z toho důvodu, že zde zazní spoustu dobré swingové muziky, kterou mám rád a jsem jí vlastně odkojený," svěřil.

To, že je na cenu Thálie nominovaný už podruhé, herce pochopitelně těší, ale prý hlavně kvůli autorům, kolegům a divadlu. "Pro mě osobně, abych řekl úplnou pravdu, to zase tolik neznamená. I když získáte cenu Thálie, rozhodně se vám nezvedne kredit, nedostanete vyšší honoráře a lidi vás nebudou více obsazovat nebo si vás víc vážit," míní.

"Přijde mi skoro až absurdní, že bych já měl byt nominovaný na cenu Thálie, když je v tomhle oboru dost lidí na daleko vyšší úrovni než já, a to jak po pěvecké, tak po taneční stránce. Já nejsem ani zpěvák, ani tanečník. Pro mě je tahle role takové moje potěšení. Pokud se to představení povede a já toho zkazím co nejméně, tak se podaří potěšit diváky. A to je pro mne vlastně daleko důležitější než nějaké ocenění a ceny," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám