Hlavní obsah
Článek

V dětství šla z role do role, diváci ji mohli vidět v seriálech Jana Eyrová nebo Tajemství proutěného košíku, ale i ve filmech Páni kluci či Brácha za všechny peníze. V dospělosti se hodně objevovala jako průvodkyně dětským pořadem Kouzelná školka. Už víte, o koho jde?

Magda Reifová oslavila padesátku v listopadu 2013, málokdo by jí ale takový věk hádal. Možná to bude také tím, že opravdu celý svůj dospělý život zasvětila „malým lidem“.

A i projekt, pro který se nafotila, má ty nejmenší a nejzranitelnější v názvu. Akce Radost dětem je charitativní prodej kalendářů a aukce fotografií z něj a Magda je jen jednou jeho tváří.

„Kalendář má jedno velké poslání. Díky jeho realizaci se podařilo splnit dětem, které nemohly prožít úplně běžný život, jejich dětské sny. Fotografie v kalendáři se snaží vykreslit tyto děti v rolích, ve kterých touží být ve svém „dospělém“ životě. V životě, který by neohrožovala nemoc či nezájem rodičů. Focení proběhlo za účasti známých osobností a děti si při něm užily,“ říká šéfka projektu Radost dětem Kateřina Wich.

Snímky fotografa Stanislava Honzíka mají vynést peníze na podporu onkologicky nemocných dětí, ale i těch z dětských domovů, jimž nadace přispívá na rozvoj jejich talentů financováním hudebních nástrojů, výukových hodin nebo sportovních akcí.

Reklama

Další články

Načítám