Hlavní obsah
Článek

Britský herec Rowan Atkinson (59) se může snažit sebevíc, ale nálepku potrhlého Mr. Beana mu už nikdo neodpáře. Známý komik přitom v civilu působí jako seriózní muž, jemuž přibývající věk rozhodně neškodí.

Rowana Atkinsona zná celý svět jako podivína, ale ve skutečnosti je uznávaným britským občanem. Představitel Mr. Beana patří ve Spojeném království k nejznámějším hercům a jeho přínos ocenila i královna Alžběta II., která mu loni udělila Řád britského impéria.

Jako Mr. Bean se na plátně naposledy objevil v roce 2007, ale s touto kultovní postavou je spojován dodnes. Rowan Atkinson stačil výrazně zešedivět a vlasy si záměrně nebarví, aby se od komického smolaře odlišil. Ve skutečnosti má také mnohem lepší vkus než jeho televizní alter ego, které si vystačilo s jedním obnošeným oblekem. Atkinson patří k zámožným Britům a na jeho šatníku je to znát.

Do Mr. Beana se herec poprvé převtělil v roce 1989, kdy začal natáčet televizní sérii, která se dočkala pěti řad a dalších tematicky zaměřených snímků určených pro obrazovku. Poté se Mr. Bean dvakrát vypravil na filmové plátno. V roce 1997 zazářil ve snímku Mr. Bean: Největší filmová katastrofa a o deset let později se vrátil do kin v komedii Prázdniny pana Beana.

V reálném životě je Atkinson spokojeným tatínkem. Před 24 lety se oženil s uměleckou maskérkou Sunetrou Sastry, s níž má dvacetiletého syna Benjamina Alexandra a osmnáctiletou dceru Lily Grace.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám