Hlavní obsah
Článek

Bez zpěvačky Cyndi Lauper (60) se neobejde jediná kompilace mapující pop music 80. let. Její písně jsou sice součástí historie, ale málokdo ví, že diskotéková královna se hudbě poctivě věnuje celý život.

Američanka s italskými kořeny Cyndi Lauper je pro osmdesátky stejně neodmyslitelná jako například Sandra. Zatímco však její německá kolegyně na stará kolena nakynula a dnes předvádí jen slabý odvar své dřívější tvorby, Cyndi Lauper je stále uznávanou umělkyní. Přestože se její současná popularita nedá srovnávat s érou 80. let, usilovná píle a vytrvalost přinesly legendární zpěvačce své ovoce.

Při letošním vyhlašování cen Grammy padlo její jméno v kategorii Nejlepší muzikálové album, v níž bodovala díky svému projektu Kinky Boots. Cyndi se tak poklony dočkala po dlouhých 29 letech. Naposledy totiž Grammy získala v roce 1985 jako Objev roku. Její hity Girls Just Wanna Have Time a Time After Time si tehdy prozpěvoval celý disco svět.

Cyndi Lauper má dosud na kontě 11 alb a její repertoár obsahuje i hity True Colors či I Drove All Night. První z nich později úspěšně zúročil Phil Collins, druhý Céline Dion. Lauper se hudbě aktivně věnuje i po šedesátce a je podepsaná pod několika muzikály a televizními pořady i filmy.

Reklama

Další články

Načítám