Hlavní obsah
Článek

Jiří Lábus se dočkal své třetí filmové ceny, když získal ocenění filmových kritiků za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Klauni. "Mám doma cenu za film Amerika, která je také za vedlejší roli, a pak jsem předloni na festivalu ve Zlíně dostal cenu za přínos dětské kinematografii," vypočítal herec.

Ve filmu Klauni si po dlouhé době zahrál spolu s kolegou a kamarádem Oldřichem Kaiserem (68). "To je pravda. My spolu byli hodně v televizi, ale ve filmu málo. Točili jsme třeba pohádku s Janem Svěrákem, kterou napsal jeho otec Zdeněk, ale nepotkáme se tam ani v jedné scéně," zamyslel se.

"V Klaunech jsme spolu sice jen v závěru, ale užívali jsme si to. S Oldou je to vždycky na place skvělé," pěl ódy. Proč ale Kaiser na slavnostní předávání cen také nepřišel? "Měl představení a ještě ani nevím, jak mi popřál, mám pořád vypnutý telefon, abych tady nerušil," krčil rameny Lábus.

Ten při přebírání ceny děkoval svým hereckým vzorům, které ho k profesi přivedly, a všechny dost překvapilo, že se jednalo o loutkové postavy Spejbla a Hurvínka. "Bylo to totiž první představení, které jsem viděl, a hned jsem se rozhodl, že budu hercem. Navíc máme hodně společného. Jsem také dřevo," smál se Lábus.

Reklama

Další články

Načítám