Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Společně v životě, v seriálu i na divadelním jevišti. To zažívají manželé Igor Chmela a Jana Janěková mladší. Potkávají se totiž jak v primáckém seriálu Cesty domů, tak v divadelní komedii Tři verze života.

V inscenaci, kterou napsala Yasmina Reza, hrají s dalším manželským párem – Lindou Rybovou a Davidem Prachařem, svými dobrými přáteli. Své manžele si ale v této komedii Jana s Lindou prohodily. Jana hraje trošku jednodušší ženu Inez, manželku úspěšného muže, která si myslí, že život se musí odvíjet podle přesně daných pravidel. Přestože hru už nějakou dobu před publikem hrají, při oficiální premiéře v Divadle Palace se Jana přiznala, že je velmi nervózní.

„Nejsem ale nervózní z toho, že stojím na jevišti se svým manželem, Igora beru jako každého jiného kolegu. Děj této hry jsou vlastně tři varianty téhož večírku. Asi každý z nás si občas řekne, co by se stalo, kdybychom udělali nebo řekli něco jiného, jak by se situace odvíjela, kdyby se něco stalo jinak?“ vysvětluje Jana, která v Cestách domů ztvárňuje rehabilitační lékařku Veroniku.

Janin muž Igor hraje v divadelní hře frustrovaného vědce, který usiluje o to, aby mu vyšel v odborném časopise jistý článek. „Hrát se svou ženou je pro mě zvláštní pocit, nedokážu ho úplně přesně popsat. Ale jsme profesionálové, nemám s tím žádný problém. S postavou seriálového Dalibora nevidím žádnou podobnost. Dalibor kupodivu není frustrovaný, přestože se mu zatím nepodařilo vyřešit žádný větší případ,“ vtipkoval Igor.

Diváci Cest domů dobře znají i Lindu Rybovou, která hraje ve Třech verzích života Igorovu manželku Soňu. I tady hraje právničku. „Tím ale podobnost končí. Tahle hra mě opravdu hodně baví. V lecčems je dost podobná tomu, co každý z nás občas zažívá. Líbí se mi, že je to komedie místy pěkně sarkastická a lehce intelektuální,“ pochvaluje si Linda.

„Já tu zase hraju úspěšného ředitele velkých výzkumných laboratoří v Americe. S Lindou se mi hraje dobře, neřeším, že jsme partnery i v životě, dokážu stejně jako ostatní oddělit práci od běžného života. Je fajn dělat divadlo s partou kamarádů, s nimiž si rozumíte i mimo práci,“ uzavřel David Prachař.

Reklama

Další články

Načítám