Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do zahájení zimní olympiády zbývají pouhé dva týdny, a tak přípravy vrcholí. Kufry do ruského Soči balí i česká medailová naděje a vlajkonoška národního týmu Šárka Strachová, známá více pod svým dívčím jménem Záhrobská.

„Je to pro mě velká čest a radost, navíc jsem přesvědčená, že se bude opakovat historie a že naše výprava zaujme už během slavnostního zahájení. A pak samozřejmě svými sportovními výkony,“ směje se reprezentantka v alpském lyžování a naráží na úvodní ceremoniál letních olympijských her v Londýně.

Tam se čeští sportovci představili v holínkách, jejichž fotografie obletěly svět a bez komentáře je nenechala přední světová média jako Washington Post nebo New York Times. Minule tedy zaujal Petr Koukal v gumácích, nyní bude Strachová exhibovat v huňaté beranici. Tvůrci kolekce českého národního týmu totiž ani letos nezapomněli na originální módní doplňky.

Více než padesáti položkám, mezi kterými nechybí ani dětské oblečení, v českých národních barvách doplněných zlatou, symbolizující úspěch, dominuje elegantní motiv inspirovaný secesním malířem Alfonsem Muchou.

Při posledních hrách ve Vancouveru Strachová vystoupala na stupně vítězů a po šestadvaceti letech získala pro Českou republiku olympijskou medaili ze sjezdového lyžování. Tehdy ještě netušila, že nejdůležitější boj, nikoli o zlato, ale o vlastní život, ji teprve čeká. Elitní světová slalomářka stála po zdravotních komplikacích opět na začátku kariéry a krok za krokem znovu šplhala k vrcholu.

Reklama

Další články

Načítám