Hlavní obsah
Famous
Článek

Meryl Streep ještě chybí dvě sošky k tomu, aby se zapsala do dějin světové kinematografie jako herečka s největším počtem Oscarů. Ovšem rozhodně už vytvořila nový rekord v počtu nominací. Žádná její předchůdkyně či předchůdce nebyli nominováni osmnáctkrát. Letos získala nominaci na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli snímku August: Osage County.

Meryl bude o zlatou sošku soupeřit se silnou konkurencí. Nominovány byly také britská dáma Judi Dench, Australanka Cate Blanchett či Američanky Amy Adams a Sandra Bullock.

Streep má už patnáctou nominaci na Oscara v hlavní roli, vedle toho byla třikrát nominována za roli vedlejší.

Čtyřiašedesátiletá hvězda filmu Ďábel nosí Pradu získala prvního Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve snímku Kramer vs. Kramerová v roce 1979, o tři roky později si šla pro Oscara za hlavní roli ve filmu Sophiina volba. Před třemi roky získala třetí sošku za hlavní roli ve filmu Iron Lady.

Jack Nicholson a Katharine Hepburn jsou za Meryl na druhém místě v počtu nominací, a to s dvanácti. Katharine Hepburn je také jedinou herečkou, která získala čtyři sošky za ženský herecký výkon v hlavní roli. Meryl má v této kategorii dvě sošky jako třeba Hilary Swank, Elizabeth Taylor, Jodie Foster či Jane Fonda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám