Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na Slovensku patří mezi hvězdy první velikosti a má snad víc obdivovatelek než v Čechách Leoš Mareš (47). Očekává se, že v Čechách získá Ján Koleník popularitu díky svému obsazení v seriálu První republika.

Producent díla Filip Bobiňski uvedl, že si v seriálu zahraje přes dvě stě herců a asi patnáct set komparzistů. Oříškem bylo pro tvůrce obsazení postavy Vladimíra, majitele módního salonu, legionáře a amatérského detektiva. „Nakonec jsme se rozhodli pro slovenskou hvězdu Jána Koleníka. Ten ale musel pro natáčení oproti tomu, co po něm potřebovali tvůrci seriálu Panelák na Slovensku, kde předtím hrál, výrazně shodit svalovou hmotu,“ vysvětluje Bobiňski.

Slovenský krasavec je šťastný za příležitost zahrát si v českém seriálu už proto, že konečně nebude za toho zlého. „Jedná o kladnou postavu. A to je pro mě trochu protiúkol, protože na Slovensku jsem doposud hrál pouze ne příliš charakterově čisté postavy,“ popisuje Ján Koleník a dodává: „Vladimír Valenta má v příběhu velký úkol očistit své jméno a taky velký citový problém. Neříkám tedy, že by se mi postava hrála těžko, protože v ní můžu čerpat v mnohém sám ze sebe. Někdy se vrhá do věcí příliš zhurta, ale alespoň není neakční.“

Reklama

Další články

Načítám