Hlavní obsah
Článek

Seznamte se s první ženou, která měla tu čest odstartovat prestižní projekt Sports Illustrated. Babette March nafotila první plavkové vydání magazínu už v roce 1964. První číslo tak vyšlo už před padesáti lety, což si žádalo pořádnou párty. Na výroční sešlost do Dolby Theatre v Hollywoodu se v úterý večer sjela spousta slavných jmen, včetně mnohých modelek, které měly tu čest objevit se v průběhu let na jeho titulní straně. A nechyběla ani Babette March.

Narodila se v roce 1941 v Berlíně, ale v průběhu života se stěhovala do různých koutů světa. Jako kosmopolitní mladá žena se už ve dvaceti usadila na Manhattanu, později přesídlila do kanadského Montrealu, dále pak na Palm Beach na Floridě a nakonec do Neapole v Itálii.

Před modelingem se v Torontu živila jako kadeřnice. V Ontariu pak poznala svého manžela, fotografa Dona Russella. Právě ten ji k módnímu průmyslu přivedl.

V první polovině 60. let, kdy se upsala agentuře Ford, se o ní mluvilo jako o nejlépe placené modelce té doby. Za rok si přišla na 85 tisíc dolarů. Ve volném čase pak pařila s Mickem Jaggerem či Andym Warholem.

Ze slavných Češek se na titulní stranu Sports Illustrated Swimsuit Issue dostaly Pavlína Pořízková (1984 a 1985), Daniela Peštová (1995 a 2000), Petra Němcová (2003) a Veronika Vařeková (2004).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám